För de som älskar julen är december högtidsmånaden varje år, och redan inför första advent kan man börja städa och göra fint hemma. Ofta finns dekorationer i familjen som är en lika stor tradition som julen själv, men utöver dem kanske man vill förnya sig från år till år och hitta en stil som känns modern och som passar ens personliga inredningsstil? Här kommer lite inspiration till olika inredningsstilar som man kan anamma när vintermörkret har fallit och man vill lysa upp det med juleljus och glitter.

Det bästa sättet att göra det är att välja en julinredning som går i guld. Tiden runt jul och nyår är ett av de få tillfällena på året (kanske det enda) då man verkligen kan frossa i guld utan att det anses överdrivet eller galet. Allt du kan tänkas vilja ha till julen finns i guld: julkulor, glitter, inslagspapper, snören, adventsljusstakar, adventsstjärnor, bordsdukar och gardiner. Välj allt eller bara några saker, men använd så mycket guld du vill!

Om du tycker att det blir för mycket guld, och hellre vill ha en avskalad jul i skandinavisk stil, finns det två ledord du ska följa i din inredning: grönt och vitt. Grönt kommer i form av gran, granris och mossa, vitt i form av stearinljus, mistel, tomteskägg och linne. Bryt av med några bruna kottar och röda äpplen så har du en naturlig, traditionell julinredning.christmas-ornament-1042545_640 (1)

Ett rum som man inte ska glömma när man inreder hemmet inför julen är sovrummet. Om man har anammat den amerikanska traditionen att hänga upp julstrumpor kan till exempel sovrummet vara en bra plats för dem, eftersom man öppnar de små presenterna på julaftons morgon. Passa också på att fylla sängen med extra många mjuka kuddar och filtar i juliga färger för mysiga decemberkvällar och decembermorgnar.

Om du har en passion för inredning, och skulle vilja livnära dig på det som frilansande inredningsarkitekt, inredningsdesigner eller inredningskonsult, bör du vara beredd på att det är mycket att hålla reda på när man startar upp ett eget företag. Något som kan underlätta är att inte behöva hantera lika mycket pappersarbete. Genom att till exempel låta Fakturino hjälpa dig med factoring får du en sak mindre att tänka på.

Taggar