Gardiner ingår i inredningen och har även en funktion som både insynsskydd och solskydd. Tunga gardiner eller gardiner som består av mycket tyg är ljuddämpande. Då du vill investera i lyxiga gardiner under en lång tid framöver, bör du vara generös med både val av tyg både vad det gäller  kvalitet och mängd, samt med din tid. Det handlar om den tid du lägger ned på att bestämma dig för hur du vill ha dina gardiner så att de bäst passar din inredningsstil.

 

Fordra dina gardiner
Måhända önskar du använda dig av ett vackert, frasigt och exklusivt sidentyg till dina gardiner. Då är det verkligen värt att dubbelfordra dem för att undvika att tyget bleks av solens starka strålar.

 

Prisvärda gardiner
Du som önskar ändra på din inredning lite oftare kan använda dig av polyester, ett prisvärt alternativ till siden, fast med samma känsla av ett blankt, frasande tyg. Även, mer prisvärda, syntetiska textilier kan användas för det fall du önskar skapa volym och känslan av mycket tyg.Solskydd

 

Sovrumsgardiner
I sovrummet får du fram en romantisk känsla med skira, vackra gardiner i vit bomullsvoile. Kombinera med gärna med en rullgardin och en fordrad och mönstrad veckgardin, så får du både insynsskydd och mörkläggning på köpet.

 

Hissgardiner
Vid matplatsen eller i andra mindre rum, kan det passa med hissgardiner. De gör att du lätt kan reglera hur mycket ljusinsläpp du önskar i just den aktuella stunden.

 

Gardiner som väggprydnad
För det fall du har ett rum med enbart vita väggar, kan du låta fönstrets gardinlängder fortsätta utefter en vägg. På så sätt kan du lätt byta hela färgsättningen i din inredning efter säsong och storhelger, utan att behöva tapetsera om. På så sätt får du också allt från vacker inredning efter årstiderna till ljuddämpning – på en och samma gång.

 

Solskydd
Ibland räcker det inte med gardiner som solskydd. Kanske blir rummet för varmt då du har mörka gardiner eller så önskar du måhända skydda din inredning från att blekas av solljuset. Då kan du investera i olika sorters solskydd som persienner, markiser rullgardiner, lamellgardiner och annan typ av fönsterinredning.

Taggar