Minimalismens tid tycks vara över för den här gången. Trender kommer och går och nu är tiden mogen för konst både på väggarna och i inredningen i övrigt.

 

Tavlor
More is more tycks vara det nya svarta inom trenden för konst och inredning. Utgå gärna från gyllene snittet som är ett sätt att dela in en sträcka eller en yta i harmoniska proportioner. Det skänker en vackrare skönhetsupplevelse.

Gör en egen väggtäckande tavla med kulörer som samspelar med textilierna i möblemanget.

Fyll dina kala väggar med konst som samspelar med inredningen i dina rum – i ditt hem.inredmedkonst

 

En ram, är en ram, är en ram …
Det går alldeles utmärkt att gruppera flera tavlor. Se till att det finns något som håller ihop kompositionen, en röd tråd. Matcha kulörerna i en av de större tavlornas motiv så att det samspelar med inredningen i dess direkta närhet. Samtidigt bör motsvarande kulörer även tas upp i de andra föremålen i gruppen. Acceptansen blir då större, även om de sticker ut lite.

Tavlorna kan ha olika ramar och format om än inte för många ramvarianter. Viktigt är också att hålla en rak linje i nederkanten och jämna avstånd i sidled.

 

Fotokonst – igen
Nu är det inne med fotokonst – igen. Motivet kan vara ett kärt reseminne, en spektakulär utsikt eller en underbar solnedgång. Kanske ett foto från Karibien med vita stränder, turkost hav och molnfri himmel – på en stor rektangulär tavla mitt på och längs med väggen. Tänk på att det är lättare att förändra än att behöva tapetsera om en hel vägg.

 

Tallriksväggen trendar igen
Fynda tallrikar på loppis, nu är det inne med tavelväggar igen. De kan utgöra ett starkt uttryck då det handlar om ett sammanhållet urval av tallrikar på ett avgränsat mindre utrymme.

 

Barns unika uttryck
Sist men inte minst, rama in och häng upp dina barns unika konstverk. De skänker glädje till hela familjen. För att inte tala om att det ger en boost av barnens självkänsla. Byt ut konsten vartefter de växer och de ger nya uttryck och stämningar.

 

Taggar