Genom köpa gröna och blommande växter kan du med enkla medel inreda ditt hem och samtidigt få en bit natur inne i dina rum.
Gröna växter som trivs att stå i en kruka inne i ett rum, ger rummet en hemtrevlig känsla och bidrar till att syresätta ditt hem.

 

Form, färg och storlek
Planera dina inköp av växter. Vilken form och storlek passar i dina olika rum. Föredrar du blommande växter kan du med plocka upp färger från den övriga inredningen. Exempelvis kulörer som förekommer i mönstret i dina tapeter, kuddarna i soffan eller som går ton-i-ton med gardinerna.Inredamedväxter

 

Krukor & vaser
Du kan välja diskreta växter, med vita blommor fast de står i färgglada krukor. Orkidéer i samma kulör som kuddarna i soffan, kan sättas ned stående i neutrala glascylindrar. På ett keramiskt fat kan du samla kaktusar och andra suckulenter. Det står dig helt fritt att experimentera med allt från udda placeringar, traditionella blommor i regnbågens alla färger härliga färger placerade i trendiga  vaser och krukor.

Ett tips är dock att det är bra om det inte blir för plottrigt. Det kan vara en god idé att hålla sig till en och samma färg på alla krukor även om det inte är samma modell. Även färgen på de blommande växterna kan med fördel gå i samma nyans. Murgröna är ofta en bra grund, liksom suckulenter. Suckulenter kallas även fetbladsväxter. Tänk efter vad som passar hemma hos dig.

 

Trender och idéer
Även inom området växter och trädgård förekommer modetrender – trender som kommer och går. Ibland plockas trender i klädmode och/eller inredning upp även här. Genom att gå runt i handelsträdgårdar och blomsteraffärer kan du fånga upp den trend som är hetast – just nu. Precis som med mode kommer gamla trender tillbaka.

 

Plast eller naturliga blommor?
Välj äkta naturliga blommor. Numera finns det många lättskötta blommor. Blommor som ger dig syre och en annan skönhetsupplevelse än de plastiga kusinerna.

 

Skötsel och bevattning
För det fall du väljer blommande växter är det bra att plocka bort de blommor som vissnat innan de sätter frö. På så sätt förlängs blomningsperioden. Kom ihåg att känna under krukan om det känns blött innan du vattnar. De flesta plantorna i vårt land dör på grund av att de vattnas för mycket.

Du kan också föröka dina växter genom att ta skott och sticklingar av dina växter. Prova dig fram till de växter som lättast tycks vilja ta sig, rota sig och som trivs hos dig.

 

Taggar