Trots att det kan låta som en paradox att inreda uteplatsen är det i allra högsta grad ett verkligt fenomen. Vi nöjer oss inte längre med att sitta på några vita plaststolar som spruckit för att de har stått ute under vintern, nu vill vi uppleva samma ombonade känsla i vår trädgård eller på vår balkong som vi har inomhus i våra villor eller lägenheter. Det kan därför vara värt att spendera några extra hundralappar och lägga lite extra tid på att få den känslan man vill på sin uteplats i sommar.balcony-plants-357702_1280

Det första man bör göra är att slänga uppsättningen vita plaststolar, om man faktiskt har en sådan, och investera i trädgårdsmöbler som man faktiskt tycker om och som är bekväma. Vilken stil man väljer beror på vilken känsla man vill skapa på balkongen. För en trendig Paris-känsla kanske man väljer vita caféstolar i smidesjärn, för en bohemisk eller orientalisk känsla kan sittpuffar och mjuka kuddar vara en bättre lösning. Oavsett vilken känsla man siktar på kan man hitta billiga utemöbler för sin stil på Buildor.se.

En viktig faktor för att skapa rätt känsla om sommarkvällarna är mysbelysning. Lyktor finns idag i olika storlekar och stilar, så man kan hitta en eller flera som passar på just sin uteplats. Ett tips är att placera lyktorna på olika höjd. Har man en liten uteplats skapar det en känsla av rymd. Ett annat sätt att ordna mysbelysning, om man har sin uteplats i trädgården, är att hänga upp en ljusslinga i ett träd – perfekt för kräftskivan och andra sommarfester!

Något annat som på ett enkelt sätt ramar in din uteplats och ger den liv är växter. Försök gärna variera större och mindre växter, eftersom en balkong fylld med bara småkrukor lätt kan kännas rörig och plottrig. Palmer är perfekta att ställa i hörnen, eftersom de ramar in, skapar skugga och ger den rätta sommarkänslan.

Slutligen kan man om man har möjlighet hänga upp draperier ovanför eller runt uteplatsen. De skyddar mot insyn och ger en ombonad känsla, som nästan kan förvandla din uteplats till ett extra rum – vilket den ju oftast är på sommaren. Sedan kan du njuta av frukoststunder, fikastunder och vilostunder på din nya, inredda uteplats.

Taggar