Tavlor säger vem du är
Det är få delar av ett hem som visar så mycket som vilka tavlor som hänger uppe. När du går på visning i ett hus eller en lägenhet som inretts bara för detta syfte kan du ofta märka det på tavlorna. Ett opersonligt val ger helt enkelt ett kallt intryck. Konst inspirerar och upprör. På sin tid menade den omdebatterade Sigmund Freud att det latenta innehållet i konsten påverkar oss i hög grad. Även om du inte håller med om det så vet du att tavlor och konst helt kan förändra hur vi upplever ett rum. Om du vandrar genom en bostad kan du nästan se framför dig hur personen som bor där är. En stor del av det kommer från vad som hänger på väggarna. Är det politisk konst, klassiska landskapstavlor eller en konstkännares inköp som är oförståeliga för många andra?

Välj konst med eftertanke
Du ska definitivt inte köpa en tavla bara för att andra säger att den är fin eller för att den är trendig just nu. Känn efter och titta på olika alternativ. Lita på din magkänsla mer än på din hjärna om du väljer tavlor för ditt hem. Det spelar ingen roll om du gjort en god investering om den inte får dig att trivas. Ta dig tid att titta igenom det enorma utbud som finns idag. Att vandra omkring i små konstgallerier kan vara en trevlig sysselsättning, men för de flesta av oss är nätet bättre. Där kan du hitta många alternativ till ett lägre pris.

Inredningen ska passa ihop
När du tittar på konst så tänk på att den inte bara ska passa dig utan också den övriga inredningen i ditt hem. Det är lätt att använda konst för att komplettera ett rum. Är det stilrent, men lite kallt? Få in färg med hjälp av en tavla. Vill du framhäva dina åsikter? Toppa inredningen med hjälp av politisk konst. Vill du få människor att känna sig välkomna? Använd en tavla med en varm och ombonad scen. Tavlor behöver inte heller vara avancerade. Ibland kan några svarta streck på en vit bakgrund forma både figurer och ett rums stilrena känsla. Häng upp och titta ur olika perspektiv. Var inte rädd för att flytta runt de tavlor du köpt. Pröva dig fram till rummet känns harmoniskt och tavlorna ger dig energi.

476189283