Att inreda i hemmet är väldigt roligt. Vissa rum är enklare än andra och vissa kräver inte så mycket inredning alls, t.ex. badrummet. När du ska inreda ett barnrum krävs det lite extra pyssel och planering. Ett barnrum behöver nämligen vara praktiskt, mysigt och inspirerande på en och samma gång. Det är en liten människa som ska tillbringa mycket tid i rummet och därför är det viktigt att det känns hemtrevligt, är snyggt och som sagt, bidrar till fantasi och inspo i livet!

Vi vill att du ska ha det så roligt och enkelt som möjligt när du inreder barnrummet och kommer därmed med våra absolut bästa tips på hur du lyckas! Håll till godo.

Bästa inredningstipsen för ett behagligt barnrum

Väggfärg – Det kan kännas lockande att använda sig av starka färger i ett barnrum, men var försiktig. Det är meningen att ditt barn ska känna lugn och ro i rummet, inte bli stressad av knallgula eller röda väggar. Satsa på dova och mjuka färger som pastell, ljusgrått eller en annan lugn färg.

Förvaringsmöjligheter – Barn äger många saker, även om majoriteten av allt är kläder och leksaker. Se till att det finns bra förvaringsmöjligheter som inte alltid behöver vara synliga. Det kan t.ex. handla om lådor under sängen eller garderober med skjutdörrar.

Krypin – Nästan alla barnrum är i behov av ett litet krypin. Det kan vara ett lektält dit barnet kan gå om man vill vara lite extra ifred eller varför inte en egenbyggd koja. Det större barnet kanske föredrar en snygg soffa med häftigt sofföverdrag från Ikea där barnet kan slå sig ner, läsa en bok eller slösurfa på telefonen.

Frigör golvyta – En mycket vanlig inredningsmiss är att man placerar allt på golvet. Detta kan göra så att golvytan känns trång och det finns inte mycket plats att leka på. Satsa på att använda dig av alla ytor. Du har golv, men även väggar och tak som du kan använda dig av.

Möbler efter rum – Försök inte tränga in en säng med en tung och massiv träram i ett litet sovrum. Det kommer att förstöra hela inredningen och få rummet att kännas ännu trängre. Anpassa möblernas storlek utifrån hur stort rummet är. Ett stort rum kan bära upp tunga möbler, men ett mindre rum lämpar sig bäst för mer avskalade alternativ. Ett exempel kan vara en sängram i tunt galler istället för trä.

Detaljer – Ibland kan det räcka med bara en liten detalj för att förändra hela känslan i ett barnrum. Använd dig av allt från växter till tavlor, prydnader och fotografier för att få det där personliga rummet som du och ditt barn kommer älska att vistas i. Varför inte en mörk sänghimmel i ett annars väldigt ljust rum?